Yoga i barnehagen

Barn i dag utsettes for veldig mye ytre stimuli. Da er det fint for barna å rette fokus innover og lære seg å stresse ned. Yoga hjelper barn med å bli mer oppmerksom på sine følelser, få bedre selvtillit, kroppsbeherskelse, finne ro, og konsentrasjon.

Barnekropper er fulle energi med høyt aktivitetsnivå, men vi har fine verktøy som hjelper barna med å finne ro. Dette kan være meditasjon med bamser, yogaeventyr, mindfulness, massasje, eller vi bruker lekenheten til barna. Vi fokuserer på glede, bevegelse, lek, og kreativitet. Vi leker oss gjennom dyr, og ting som barna kjenner seg igjen i alt fra hund, katt, løve, kobra, sommerfugl, treet, og ikke minst avspenning til slutt. 

Gjennomføring av en yogatime 

Før timen tilrettelegger vi med rolig musikk, røkelse, og dempet belysning. Mattene legges utover gulvet slik at alle kan se en voksen. Vi er alltid to voksne tilstede slik at en viser øvelsene, og en går rundt og hjelper barna. 

Den voksne bruker rolig, lav stemme på hele yogatimen. Vi starter alltid med å fortelle barna om yoga-reglene: vi skal ha armer, og bein for oss selv, vi skal være rolige og prøve å gjøre øvelsene. Deretter kan vi fortsetter vi med massasje-ring, yogabamse/pustebamse, oppmerksomhetsøvelser, yogaøvelser/yogaeventyr, og avslutter alltid med avspenning/mindfulness liggende på mattene.