/>

Fra jord til bord i barnehagen

Et kjøkkenhageprosjekt i Varingskollen barnehage i 2020. Sommeren 2019 fikk vi et par settepoteter som vi plantet i kjøkkenhagen. Samme året på sensommeren drar vi opp en av plantene som har vokst opp. En potet har faktisk blitt til ti små poteter. Barnet som drar opp potetplanten får øyet på alle potetene som er under og utbryter "Er det der poteter kommer i fra".

 

Naturligvis skal nå fremover jobbe med konseptet "Fra jord til Bord". Vi skal sammen med barna bruke tid i kjøkkenhagen i barnehagen. I septembervil det bli satt opp flere pallekarmer hvor vi skal dyrke vår egen mat. Vi skal prøve oss på agurker, gulrøtter, noen salattyper, sukkererter, poteter, bønner, gresskar og diverse grønnsaker som tåler det norske klimaet. 

Målet vårt i 2020 er å kunne invitere foresatte på en matbit fra kjøkkenhagen vår som vi alle har vært med på å dyrke opp og pleid gjennom en prosess.Barna skal få lov til å presentere maten selv og vise bilder fra prosessen. De skal også få lov til å fortelle om de forskjellige grønnsakene og hvordan de har vokst.