Klær i barnehagen

I Varingskollen Barnehage er vi ute i all slags vær. Det stiller store krav påkledning. Barn som er tørre og varme er mer fornøyde og holder seg friskere enn kalde og våte barn...

Klær og sko:

  • I høst/vinterstid skal man alltid LEVERE barnet i barnehagen med ull på.
  • Vi ønsker at barnet har dobbelt sett av alle plagg (ikke dress) i skifte boksen
  • Sjekk jevnlig at det finnes skift i kassa og at klærne passer Små klær gir lite bevegelsesfrihet og trange sko gir kalde føtter.
  • Husk at det er dere foreldre som har ansvar for å holde orden på garderobeplassen til barnet.
  • Hvis barnet øver på å gå uten bleie . ha med et ekstra skift nedentil i kassa.
  • Tenk sikkerhet i forbindelse med klærne dere kjøper/bruker til barna. Sjekk klærne for snorer som barna kan hekte seg fast i. Hetter må være avtagbare, helst med trykknapper. Dette for å unngå at barnet henger seg fast i hetta. Dvs. at hettejakke kan bruker, men ikke hettegenser.
  • Hvis lue skal knytes, bær den være med en lukkemekanisme som er lett å åpne f.eks. borrelås. Tynne snorer kan være vanskelig å løsne når de blir våte og stramme.
  • OBS! Skjerf er ikke lov å ha på – pga. kvelningsfare. Det er bedre med løs hals, gjerne med borrelås eller trykknapp som gjør at den kan åpnes.
  • Ha med sko og støvler etter årstiden. På grunn av lite plass i yttergangen anbefaler vi, at dere ikke har med mer enn to par fottøy i barnehagen.

For å lette arbeidet til dere foresatte har vi laget en oversikt over hva vi mener er gode klær til barna. Ta likevel gjerne kontakt med personalet om dere har spørsmål.

Utstyr:

Det viktigste med en tursekk er at den sitter godt på ryggen og BRYSTREIM. Det er også bra om den ikke er for stor. Det er viktig at sekkene har gode og enkle å åpne/lukkemekanismene som gjør at barnet selv man mestre dette. La barnet sjekke dette ut før dere kjøper ny sekk.

Matboks og termos – gjør en test hjemme om barnet klarer å åpne og lukke selv = mestring.

Skiutstyr brukes aktivt om vinteren. Barnet kan ha med ski, støvler og staver. Dette må merkes godt, da vi er mange barn og det blir da mye likt utstyr.

Ta gjerne barnet til barnehagen på sykkel eller sparkesykkel. Disse skal ikke inn i barnehagen og oppbevares da på utsiden på eget ansvar.