Barnehagens turområder

Barnehagen ligger som en perle nord i Nittedal kommune. Tettstedet Hakadal byr på mange fine turområder både for store og små og med tilknytning til Varingskollen danner dette et godt grunnlag for barnehagens nærmiljø. Under kan dere lese litt om hvilke turområder barnehagen benytter seg av.

"Plassen"

Plassen er barnehagens hovedområde i skogen. Denne ligger i skogen ovenfor barnehagen med nær beliggenhet til Varingskollen Skisenter. Område inne har en stor lavvo, grillplass, karusell og mange andre aktiviteter laget for skape fantasi og lek for barna. 

"Trollskogen"

Trollskogen ligger yndelig til i skogholtet opp mot lysløypa. Område er ligger fint til inne i skogen med høye trær og mye lyng, noe som gjør det litt "trolsk". Barnehagen har er en stor gapahuk med tilhørende grillplass. Det er også her bygd noen småhytter, men det de små fjellknausene og det kuperte terrenget som barna tiltrekkes av. 

"Vesletjern"

Vesletjern er en viktig gulerot for de eldste barna. Det er langt å gå og gir barna en god mestringsfølelse når vi endelig kommer frem. Stede har fått tilknytning til boken "Morgenåkedalen" som ofte blir lest på turen og "Grumleren" må vi se opp for på veien opp. Her finnes det en grill plass ved Vesletjern og høye fjell som fort kan gjøre at fantasien går i spinn. 

"Lysløypa"

 Dette er stede hvor de eldste avdelingene er på vinterstid. Skidagene gjennomføres her med bål og skigåing. 

"Lekeplassen"

 Barnehagens nærmiljø har også to lekeplasser som vi benytter for å få litt forandring i hverdagen. Det er alltid morsomt å oppsøke disse. 

"Dølijordet"

 Dølijordet er populært både sommer og vinter. Sommerstid er en stor grønn eng hvor barna kan løpe fritt og rulle i gresset. Vi tar med tepper og bøker, spiller musikk og har piknikk. Vinterstid er det et yndelig sted for aking. Med den lengste bakken i område, gir dette masse glede og stor fart.

"Elvetangen"

Hakadals idrettsanlegg! Stort areal med grønne sletter, samt en kunstgressbane. Balllek og regellek er sentrale faktorer for å ha det gøy.  

"Varingskollen"

Mange turer blitt gjort i Varingskollen, både en stykke opp i bakken og den store styrkeprøven med å gå helt til toppen.