/>

Mattilbudet i barnehagen

Mat og drikke i barnehagen utgjør en betydelig del av barnas totale kosthold. Maten i barnehagen, enten den er medbrakt eller tilberedt i barnehagen, er derfor av stor betydning for barns utvikling og helse. Gode rammer rundt måltidene er viktig for å gi barna gode måltidsopplevelser og kan påvirke hvor mye mat barnet får i seg.

Mange foresatte er opptatt at barnehagen serverer varmemåltider og ikke minst sunn mat. I Varingskollen Barnehage får barna et varmt måltid 3 ganger i uken. Et av disse måltidene blir laget av vår egen kokk og produseres helt fra bunnen. Måltidet som lages i barnehagen er ofte gode og næringsrike supper som tomatsuppe, potetsuppe, brokkolisuppe etc.

Barnehagens to andre måltider produseres og leveres av Miljøhuset Gnisten. Menyen her varierer fra uke til uke. Med et variert kosthold vil barna få erfare og smake på forskjellige smaker.

Slik serveres de varme måltidene:

Mandag: Varmmat til alle avdelinger fra Miljøhuset Gnisten

Tirsdag: Barnehagen ordner brødmåltid (med fokus på selvstendighet)

Onsdag: Grøt/suppe/havregryn 

Torsdag: Barnehagen ordner brødmåltid (med fokus på selvstendighet)

Fredag: Varmmat til alle avdelinger fra Miljøhuset Gnisten

De dagene våre barna ikke får servert varmt måltid, får barna servert et smøremåltid en gang om dagen. De resterende måltidene spiser barna fra matboksen.

Barna får også servert frukt i tillegg til ettermiddagsmaten (2-maten).